Rólam

Hitvallásom:

Azt vallom, hogy valódi, tartós eredményeket csak közös munkával, együttes erőfeszítéssel tudunk létrehozni. A gyermek része a környezetének, s annak minden változására reagál, legyen az jó vagy rossz irányú. Becky Bailey ezt úgy fogalmazza meg:
“A gyermek úgy viselkedik, ahogy érzi magát.”
Tegyünk hát együtt azért, hogy minél jobban érezhessék magukat!

Számomra a magánéletben és a munkámban is vezérelv Gandhi híres mondása:
” Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban!”
Ezért főleg a szülőket, pedagógusokat szeretném támogatni a fejlődésben, változásban, hogy hatékonyabbak legyenek a saját problémáik megoldása terén, és megfelelő módon segíthessék gyermekeiket is.
A felnőtteken túl természetesen a kisebb-nagyobb csemetéket is szívesen támogatom tanácsasdás, konzultáció keretei között. Közös célunk lehet többek között az enyhébb szorongások oldása, a hatékony megküzdő stratégiák kifejlesztése, az önbizalom erősítsése.

Szakmai utam, tapasztalataim:

Több, mint húsz éve dolgozok már a szakmámban.
Pályafutásomat nevelési tanácsadókban kezdtem, ahol intelligencia- és egyéb képességvizsgálatokat folytattam, pszichodiagnosztikai munkát végeztem, egyéni- és csoportos foglalkozásokat tartottam gyerekeknek, szülőkonzultációkat vezettem.

Néhány évvel ezelőtt váltottam az óvodapszichológusi munkára. Ennek keretei között a fentieken túl a pedagógusok támogatása, képzése is kedves feladataim közé tartozik. Szívügyemmé vált a gyerekek és felnőttek társas készségeinek, kompetenciájának fejlesztése, támogatása, amire úgy érzem egyre nagyobb szükség van.

Büszkén vallom, hogy tapasztalataim jó részét édesanyaként szereztem, és szerzem a mai napig. Sok rögös utat bejárva, folyamatosan fejlődve, tanulva gazdagodom. Eddig összegyűjtött tudásomat szívesen osztom meg Önökkel.

Amiben jártas vagyok, végzettségeim:

2000 – Pszichológus oklevél megszerzése, ELTE
2004 – Játékterápiás képzés, Magyar Individuálpszichológiai Egyesület
2006 – “Gyermekkori élmények és gyermekpszichodráma” képzés, Magyar Individuálpszichológiai Egyesület
2006 – Viselkedés és kognitív terápia gyerekeknél, serdülőknél c. továbbképzés, Fimota Központ
2013 – “A Világjáték alkalmazása a pszichodiagnosztikában és felhasználása a pszichoterápiában” c. képzés, Magyar Individuálpszichológiai Egyesület
2014 – “Óvodás és kisiskolás korú gyermekek kortárs közösségben tapasztalható magatartásproblémáinak hatékony megoldási stratégiái” c. továbbképzés, Vadaskert Alapítvány
2015 – Tanácsadó Szakpszichológus, Család- és párkapcsolati tanácsadás specializáció, ELTE
2015 – “Autizmussal élő gyermekek, tanulók inkluzív nevelésének-oktatásának alapjai” c. továbbképzés, Autizmus Alapítvány
2018 – DSZIT-terapeuta, Magyar Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápiás Egyesület
2018 – Neurofeedback terapeuta, Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület
2019 – “Az élménypedagógia alapjai – hatékony szociális kompetenciafejlesztés formális, nem formális és informális tanulási helyzetekben”, Paanom Bt.
2020 – “Felkészítés a szenzoros feldolgozás rendellenességeinek szűrésére” c. továbbképzés, Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft.